Terreurdreiging

Strijd tegen terreur: mug-wagens krijgen nieuw uiterlijk

- Redactie - Bron: Belga, De Standaard
1 © rv

Alle mug-wagens (mobiele urgentiegroep) moeten er voortaan hetzelfde uitzien. Dat heeft de Vlaamse regering beslist in het kader van de maatregelen tegen terreur. 

"In het licht van terreurdreigingen is het belangrijk adequaat te kunnen oordelen of de middelen die ingezet worden bij de hulpverlening al dan niet terecht aanwezig zijn op de site", luidt het in een besluit van de Vlaamse regering, op voorstel van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). "Daarom is geoordeeld de uiterlijke kenmerken van de voertuigen die worden ingeschakeld voor dringend en niet-dringend ziekenvervoer te standaardiseren."

Een Koninklijk Besluit legt vast aan welke uiterlijke kenmerken de wagens voortaan moeten voldoen. Volgens De Standaard blijven de mug-wagens geel, maar krijgen ze op de zijkanten een dubbele rij geel-groene blokken en op de achterzijde geel-groene V-tekens. Vooraan en op de zijkant komt het nummer 112 te staan.

De nieuwe regels gelden vanaf juni 2018 voor alle nieuwe voertuigen. Ziekenhuizen krijgen tot 2021 tijd om hun wagenpark aan te passen.

nieuws

cult

zine