Video

Relletjes bij film 'Black' in Kinepolis Brussel

Door de onrust zijn alle vertoningen van 'Black' vanavond geschrapt

2 © Jan Aelberts

In Kinepolis in Brussel zijn relletjes uitgebroken in de zaal waar 'Black' loopt, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilal Fallah over jongerenbendes in Brussel. De zaal bleek overvol te zitten: sommige bezoekers hadden geen kaartje voor de film en weigerden de zaal te verlaten. Daarop is de politie ter plaatse gekomen en heeft de zaal uiteindelijk ontruimd.

2 Archiefbeeld van de regisseurs Bilall Fallah en Adil el Arbi. © BELGA

'Black' van Adil El Arbi en Bilal Fallah gaat over de Brusselse stadsbendes en is enkel toegankelijk voor kijkers die minstens 16 jaar oud zijn.

"Maar woensdag, bij de vertoning van 17.00 uur, daagden ook veel jongeren onder de 16 jaar op die de film wilden zien", zegt de Kinepolis-woordvoerster. "Die werden niet toegelaten waarna een deel van hen tickets kocht voor een andere film terwijl nog anderen in de buurt of in het complex bleven rondhangen. Bij het begin van de filmvertoningen van 'Black' en van die andere film waarvoor die jongeren tickets hadden gekocht, zijn er dan schermutselingen geweest en hebben we de tussenkomst van de politie moeten vragen."

De twee betrokken zalen werden ontruimd, waarna de relschoppende jongeren voor het bisocoopcomplex de politie korte tijd bestookten met projectielen. Daarbij vielen evenwel geen gewonden. Ook werd er niemand opgepakt, zo meldt de Brusselse lokale politie.

Kinepolis besliste wel de vertoning van 19.45 uur te annuleren en de politie is nog steeds aan het bioscoopcomplex aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

"Morgen bekijken we de situatie en beslissen we welke bijkomende maatregelen we eventueel nemen", aldus nog Anneleen Van Troos.

nieuws

cult

zine