Telecom

Proximus eist schadevergoeding voor Interkabel-deal van Telenet

1 © kos

Telecombedrijf Proximus eist voor het hof van beroep in Antwerpen een schadevergoeding in verband met de Interkabel-deal uit 2008, waarmee concurrent Telenet via de kabel toegang kreeg tot zowat eenderde van tv-kijkend Vlaanderen. Dat meldt Proximus in een persbericht.

De schadeclaim is het gevolg van een arrest van de Raad van State vorig jaar, waarin de deal tussen Interkabel en Telenet werd vernietigd. De Raad van State volgde de redenering van Proximus (toen nog Belgacom) dat er vóór de deal een marktbevraging had moeten plaatsvinden.

"Proximus vraagt het hof van beroep nu om maatregelen om de concurrentie te herstellen en dringt ook aan op een vergoeding voor de geleden schade, en dit in het belang van klanten en aandeelhouders", zo staat in een persbericht. Hoe groot de gevraagde schadevergoeding is, maakt het bedrijf niet bekend.

Met de Interkabel-deal nam Telenet de televisieactiviteiten, televisieabonnees en een aantal bijkomende rechten op de kabelnetwerken van vier intercommunales over.

Telenet: "Niet evident om schade aan te tonen"

Telenet zegt de claim te zullen bekijken alvorens te reageren. Wel herhaalt het bedrijf dat Proximus zal moeten aantonen wat de geleden schade zou zijn. "Het is niet omdat ze niet hebben kunnen deelnemen aan een tender dat ze, als er toch een georganiseerd geweest zou zijn, ze deze ook gewonnen zouden hebben." Volgens Telenet "zal het niet evident zijn" om de geleden schade aan te tonen.

nieuws

cult

zine