binnenland

Politie onderzoekt verdacht overlijden aan spoorweg in Ledeberg

1 © Jeffrey Dujardin

In de Gentse deelgemeente Ledeberg is een gerechtelijk onderzoek gestart naar een verdacht overlijden ter hoogte van de spoorweg aan de Frans de Mildreef. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het treinverkeer ondervond toch enige hinder nadat een persoon om het leven was gekomen aan de Frans de Mildreef. De omstandigheden worden nog onderzocht maar er wordt niet uitgegaan van een wanhoopsdaad. 

Er is een onderzoeksrechter gevorderd en het afstappingsteam van de politie kwam ter plaatse. Een wetsdokter onderzoekt het lichaam en het labo van de federale politie voerde een sporenonderzoek uit. 

Het slachtoffer is een 28-jarige vrouw, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, dat verder geen details geeft over de feiten. Alle pistes in het onderzoek staan nog open.

"De trein van Luik naar Oostende die betrokken was, had 50 reizigers aan boord. Die zijn een uur na de feiten geëvacueerd met de hulp van de brandweer en met een pendelbus richting het station van Gent Sint-Pieters gebracht. Veel impact voor het treinverkeer is er niet, de treinen kunnen lokaal omrijden", zegt de woordvoerder van Infrabel Frederic Petit. Momenteel is nog onduidelijk wanneer het spoor vrijgemaakt kan worden voor het verkeer.

nieuws

cult

zine