binnenland

Parket weet niets over politiebewaking Leopold Lippens

- Bewerkt door: Annelies De Becker - Bron: belga.be
1 Leopold Lippens. © BELGA

De burgemeester van Knokke, Leopold Lippens, zegt niets te weten over de politiebewaking op zijn persoon. Dat bericht staat vandaag te lezen in onder meer de krant De Morgen. Eind vorige maand zou een man zich valselijk hebben uitgegeven voor een agent van de Staatsveiligheid om de verblijfplaats van Lippens te achterhalen.

Een Nederlandstalige man belde eind vorige maand naar golfclub Royal Zoute met de dringende eis de verblijfplaats van de burgemeester te kennen. Bij de golfclub was men echter op zijn hoede en verwittigde men de politie. Die zou graaf Leopold Lippens sindsdien bewaken. Maar Lippens viel uit de lucht over het nieuws en verwees door naar het parket van Brugge. Maar ook daar zeggen ze van niks te weten en weigeren ze elk commentaar.

De politie van Knokke-Heist wil het verhaal wel bevestigen. "Het klopt dat een anonieme beller zich voordeed als iemand van de Staatsveiligheid om zo tot bij de burgemeester te kunnen komen. Maar de politiebewaking moet genuanceerd worden. De burgemeester wordt niet geschaduwd; er is wel een toezicht", luidt het.

De verhoogde politiewaakzaamheid past ook in het kader van de controleacties rond de juwelendiefstallen. "In de hele buurt wordt er extra gepatrouilleerd. Sinds dat ene telefoontje eind vorige maand vernamen we niets meer van de anonieme beller." Bij de Staatsveiligheid was rond 12 uur nog niemand bereikbaar voor commentaar.

nieuws

zine