Kasteelmoord

Parket in beroep: proces kasteelmoord moet worden overgedaan

1 © PHOTO NEWS

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, heeft beroep aangetekend tegen de straffen van de veroordeelden in de zaak van de kasteelmoord. Het hele proces moet overgedaan worden voor het Hof van Beroep.

André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (41) werden respectievelijk tot 27, 21, 27 en 15 jaar cel veroordeeld, maar daar gaat het Openbaar Ministerie dus niet mee akkoord.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht kwam onmiddellijk in het vizier als de opdrachtgever voor de moord. Pierre Serry trad op als tussenpersoon bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten aangetroffen vlakbij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Evert de Clercq speelde een rol bij het ronselen van de intussen overleden huurmoordenaar Antonius van Bommel, maar de Zeeuw ontkent dat met klem. De schutter werd op de dag van de feiten door zijn neef Franciscus Larmit naar het kasteel in Wingene gebracht. De Tilburger blijft ontkennen dat hij wist wat zijn oom in Wingene van plan was. Larmit gaf wel toe dat hij hielp om het lichaam van het slachtoffer te begraven.

Ook Gyselbrecht en De Clercq in beroep

Gisteren raakte al bekend dat ook André Gyselbrecht beroep aantekent tegen het vonnis. En ook tussenpersoon Evert de Clercq en de familie van de vermoorde Stijn Saelens tekenden al beroep aan.

Door de beslissing van het parket moeten alle beklaagden dus voor het Hof van Beroep verschijnen. Het proces gaat wellicht binnen enkele maanden van start.

nieuws

cult

zine