Onderwijs

Ook UAntwerpen wil extra opleidingen: "Waarom zouden wij geen volledige unief zijn?"

- Remy Amkreutz - Bron: Eigen berichtgeving
1 UAntwerpen-rector Herman Van Goethem wil graag de opleiding ingenieurswetenschappen aanbieden. © Universiteit Antwerpen

Ook de Universiteit Antwerpen wil nieuwe opleidingen gaan aanbieden. Rector Herman Van Goethem heeft ingenieurswetenschappen op zijn verlanglijst gezet. Vorige week legde de UHasselt nog haar eisenpakket op tafel. Die stap lijkt voor een domino-effect te zorgen.

Share

'Er zijn geen redenen waarom de UAntwerpen geen volledige universiteit zou zijn'

Herman Van Goethem, rector UAntwerpen

Een grotere universiteit. Het is een wensdroom die niet langer alleen in Limburg leeft. Ook de Antwerpen spreekt nu haar ambities openlijk uit. In de Stadsschouwburg, waar de Antwerpse universiteit en de hogescholen gisteren het academiejaar officieel openden, gaf rector Herman Van Goethem onomwonden aan dat hij hoopt op extra opleidingen. Centraal daarbij staat de studie ingenieurswetenschappen, die de UAntwerpen in alle facetten zou willen aanbieden.

"Het is niet abnormaal dat we in Vlaanderen vijf universiteiten hebben", zegt Van Goethem. "We zijn immers een regio met een uitzonderlijk hoge bevolkingsdichtheid, en internationaal is het ook zo dat je een universiteit hebt per ongeveer 1 miljoen inwoners.

nieuws

cult

zine