binnenland

Ook KVHV 'viert' wereldrecord regeringsonderhandelingen

1 © UNKNOWN

Naast de organisatoren van de zogenaamde 'frietrevolutie' plant ook de Antwerpse afdeling van de Vlaams-nationalistische en conservatieve studentenvereniging KVHV donderdag een feest om het wereldrecord regeringsonderhandelingen te 'vieren'.

De politieke eisen van het KVHV zien er wel enigszins anders uit dan die van de oraganisatoren achter de 'frietrevolutie'. Zij vragen snel een nieuwe federale regering, het KVHV ziet enkel heil in het einde van België.
 
Een groep studenten verenigd onder de noemer 'niet in onze naam jong' organiseert donderdag in verschillende studentensteden een 'frietrevolutie', waarmee ze zich afzetten tegen "zij die het land willen splitsen". Ze vragen een snelle regeringsvorming, het behoud van de federale sociale zekerheid en de invoering van een federale kieskring.

Bart De Wever
Het KVHV Antwerpen, waar overigens N-VA-voorzitter Bart De Wever nog lid van is geweest, houdt donderdag een eigen 'viering' op de Ossenmarkt in de studentenbuurt van Antwerpen. De Vlaams-nationalistische studentenvereniging is ervan overtuigd dat het "wezenlijke verschil tussen Vlaanderen en Franstalig België niet langer houdbaar is en België bijgevolg beter ophoudt te bestaan." (belga/tma)

cult

zine