Verkeer

Ongeval op E313 eist zware tol: dode, slachtoffer in levensgevaar en drie lichtgewonden

1 © Belga

Door een zwaar verkeersongeval op de E313 in Herentals is de autosnelweg er al uren volledig afgesloten in de richting van Lummen. Bij het ongeval is één dode gevallen, een ander slachtoffer verkeert in levensgevaar. Dat zegt de federale politie. Er vielen ook nog drie lichtgewonden. Het is niet duidelijk hoe lang de verkeershinder nog zal aanslepen.

Een lichte vrachtwagen en een personenwagen raakten omstreeks 4.20 uur betrokken bij een zware kop-staartaanrijding. Aanvankelijk was er sprake van twee zwaargewonden, maar intussen is de passagier van de wagen, een 52-jarige vrouw, aan haar verwondingen bezweken.

De snelweg is volledig versperd richting Lummen. Alle verkeer moet de snelweg verlaten aan uitrit 19 Massenhoven en vanaf daar calamiteitenroute F tot oprit 20 Herentals-West volgen, waar bestuurders de snelweg weer op kunnen. "We zijn ter plaatse met een fotogrammetrie-eenheid om het ongeval snel in kaart te brengen, zodat de weg zo snel mogelijk kan worden vrijgegeven", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele. 

Verkeer op lange afstand wordt aangeraden om een alternatieve route te nemen.

nieuws

cult

zine