Reizen

Noorderlicht lokt steeds meer Belgen

Aantal toeristen richting Lapland jongste jaren ruim verdubbeld

- Barbara Debusschere - Bron: Eigen berichtgeving

Het aantal Belgen dat naar het Hoge Noorden trekt om daar tijdens de poolnachten het spectaculaire noorderlicht te bewonderen stijgt sterk. “Een echte ruwe winter met wat natuurmagie erbij, het is eens iets anders dan de Franse Alpen.”

Share

‘Het is absoluut verbluffend. Plots zie je allemaal lichtgevende groene lijnen in de lucht bewegen. Dat vergeet ik nooit. Het is ook extra speciaal omdat je het niet echt kunt plannen’

Jo Remes

‘Aurora borealis’ boomt. Het noorderlicht, dat ontstaat wanneer elektrisch geladen deeltjes vanuit de zon op onze atmosfeer botsen, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Maar je kunt het  alleen zien als het donker is en dan ook alleen in het gebied van de poolcirkel.

Vooral tussen oktober en midden april trekken toeristen uit de hele wereld naar Finland en meer specifiek naar Lapland, waar het noorderlicht het best te zien is. En Belgen blijken de jongste jaren met steeds meer aangetrokken door de wonderlijke lichtgordijnen die van de poolnachten de mooiste lichtshow ter wereld maken.

nieuws

cult

zine