Update

Nieuw ongeval op Brusselse buitenring zorgt voor zware avondspits

In de staart van de zware file na een kettingbotsing op de buitenring in Jette heeft zich woensdagnamiddag een nieuw ongeval voorgedaan, in Sint-Stevens-Woluwe. Na een kettingbotsing met negen wagens omstreeks 13 uur stond er een file tot Sint-Stevens-Woluwe. Rond 15 uur deed zich een nieuw ongeval voor, waardoor twee rijstroken versperd zijn.

1 Archieffoto. © photo_news

Op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe zijn twee rijdstroken versperd. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum. In Jette, waar eerder een kettingbotsing plaatsvond, is de weg intussen weer vrij, maar de file lost daar maar traag op. "De avondspits is eigenlijk nu al, om 15.30 uur, op gang gekomen", zegt Bruyninckx. Vooral voor het oostelijk deel van de buitenring verwacht hij nog lange tijd problemen.

In Sint-Stevens-Woluwe reed een bestelwagen in op een vrachtwagen. "Het gaat daar om een ernstig ongeval", aldus Bruyninckx. "De hinder daar kan nog een hele tijd duren."

Bij het ongeval in Jette vielen geen gewonden. Die file is intussen aan het oplossen. Daar was tot iets voor 15 uur ook maar één rijstrook vrij.

In de andere richting, op de binnenring, ontstond een kijkfile. Die lost woensdagnamiddag goed op. 

cult