Onderwijs

Nieuw lespakket: elke dag vijftig Weesgegroetjes

Ultrakatholieke middelbare school in Overijse hanteert geloof als leidraad voor alle lessen

1 De nieuwe school, met internaat, zal gevestigd worden in het Klooster van de dienaren van Jezus en Maria.

Voor ultrakatholiek onderwijs kunt u voortaan terecht in Overijse. Daar start in september de middelbare school Sint-Ignatius, waar leerlingen elke dag zullen moeten bidden. "In ons opzicht is de moderne maatschappij fundamentalistisch."

Share

'De leraar zal zelf beslissen of hij de evolutietheorie onderwijst. Uiteindelijk strookt die theorie niet met de katholieke visie'

Katrijn Caekaert, schoolbestuur Sint-Ignatius

Elke dinsdag een heilige mis en elke donderdag een heilig lof. Dat kunnen leerlingen die naar het Sint-Ignatius in Maleizen, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Overijse, zullen gaan, tegemoetzien. Maar daar blijft het niet bij. Elke namiddag, om kwart voor vijf, zullen de tieners een rozenhoedje, vijf Onzevaders en vijftig Weesgegroetjes, moeten bidden.

Het lijkt niet meer van deze tijd. Toch maakt de school, tegelijkertijd een internaat in het klooster van de Dienaren van Jezus en Maria, zich sterk dat meerdere ouders hun kinderen al hebben ingeschreven voor het eerste jaar Latijn of het tweede jaar Grieks-Latijn en Moderne Wetenschappen.

nieuws

cult

zine