Update

Na agenten steunen ook brandweerlui shoppende soldaat

- Door: Hanne Adriaen, redactie - Bron: VTM NIEUWS

De Brusselse politie steunt de militair die geschorst werd na het 'shopincident' in de hoofdstad. Dat blijkt uit een ludieke foto van drie onbekende agenten met een winkeltas in de hand. Dat meldt VTM NIEUWS, dat inmiddels ook een gelijkaardige foto ontving van brandweerlui uit Torhout.

Vorige week veroverde de afbeelding van de winkelende soldaat het internet. De legerleiding reageerde not amused op de 'onprofessionele houding' van de militair en schorste die meteen. Velen stonden als een blok achter het besluit, anderen vonden de schorsing te verregaand en toonden zich solidair met de soldaat.

Share

Defensie staat nu aan mijn kant en dat is te danken aan jullie steun

Reactie
Gisteren reageerde de militair, die anoniem wenst te blijven, voor het eerst op alle heisa. In een bericht op Facebook bedankte hij David Antoine, een Waalse Radio Contact-presentator en een van zijn vurigste verdedigers.

"Ik probeer mijn identiteit geheim te houden. Ongelofelijk wat een impact die foto gekregen heeft", postte de meest omstreden militair van dit moment in ons land op de sociaalnetwerksite. "Maar Defensie staat nu aan mijn kant en dat is te danken aan jullie steun. Ga door met jullie petities en blijf me steunen. In tussentijd zullen er nog wel sancties voor mij volgen. Bedankt, David Antoine."

Foto's van politie én brandweer
Nu krijgt de militair dus ook steun van politieagenten en brandweerlui.
"We willen de man steunen want hij zit in dezelfde sector als wij", zegt brandweerman Dave Noiron aan VTM NIEUWS. "Ook wij staan elke dag paraat voor andere mensen." Maar die mensen zien volgens Noiron niet alles en hebben nogal snel een oordeel klaar. "Zeker in deze tijden verdient de soldaat onze steun."

2 © VTM NIEUWS
2 © VTM NIEUWS
Dossier Terreurdreiging in België
Dossier Terreurdreiging in België

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine