binnenland

N-VA beschuldigt prins Laurent van fraude, advocaten overwegen gerechtelijke stappen

1 N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. "Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", klinkt het. © belga

N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De prins beraadt zich nu met zijn raadsmannen over eventuele gevolgen. "Laurent betreurt deze nieuwe demagogische beschuldiging, die bovendien een strafrechtelijke betichting inhoudt", klinkt het.

"Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", aldus N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. "Nochtans is het indienen van een correct jaarverslag bij premier Michel en het parlement een van de voorwaarden om recht te hebben op een dotatie van 308.000 euro." 

Vragen

"Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst", gaat Buysrogge verder. "We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is." Buysrogge wil nu een wetsvoorstel indienen waardoor valse verklaringen bestraft kunnen worden met een inhouding van de prinselijke dotatie. Gedeeltelijk of zelfs volledig.

nieuws

cult

zine