Plofkrakenplaag

Mislukte plofkraak op postkantoor in Stekene

- Redactie - Bron: Belga, Het Laatste Nieuws
1 Het bpost-kantoor in de Stadionstraat in Stekene. © Google Maps

Overvallers hebben de voorbije nacht opnieuw geprobeerd een plofkraak te plegen op een postkantoor, deze keer in het Oost-Vlaamse Stekene, vlakbij de Nederlandse grens. De poging mislukte, zegt bpost. Het kantoor ging vrijdagochtend normaal open.

De poging vond plaats rond 4 uur. Hoewel het parket van Oost-Vlaanderen nog volop bezig is met het onderzoek, is het kantoor al opnieuw open, zegt de woordvoerder van bpost. "Enkel geld afhalen is momenteel onmogelijk omdat het onderzoek nog aan de gang is."

Het is al de zoveelste (poging tot) plofkraak in ons land. De voorbije maanden werd het een ware plaag, met negen plofkraken of pogingen in een tweetal maanden, onder meer in Boechout, Buggenhout, Tielt-Winge, Kinrooi, Lummen, Lommel en Seneffe. 

Detectiesysteem

"De poging in Stekene mislukte dankzij het detectiesysteem dat eerder dit jaar werd geïnstalleerd naar aanleiding van de vele plofkraken", klinkt het. 

In juni troffen de banken en bpost extra maatregelen na een hele reeks plofkraken dit voorjaar. Op de agenda stonden toen onder meer het verminderen van cash in de geldautomaten, het bijkomend beveiligen van de geldautomaten en het installeren van detectiesystemen die pogingen tot plofkraken snel opmerken.

nieuws

cult

zine