binnenland

Miljonairsdochter die tweeling wilde vermoorden gaat in beroep tegen 14 jaar cel

- Bewerkt door: HA - Bron: Belga
2 © rv

Mireille Gram (51) uit Schoten heeft beroep aangetekend tegen haar veroordeling tot veertien jaar cel voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters. Dat vernam Belga van haar advocaat Johan John Mees.

Share

Wij hebben het gevoel dat de rechtbank onvoldoende rekening heeft gehouden met het verslag van de gerechtspsychiaters, waarin duidelijk staat dat ze gehandeld heeft in een psychose

Meester Johan John Mees

Gram was in de nacht van 27 op 28 september 2015 met twee messen naar de slaapkamer van haar dochters geslopen. Ze bracht één van de meisjes een snijwonde van 15 centimeter toe aan de keel. Haar zus kon het mes afnemen, nadat haar moeder ook haar nog had proberen te steken.

De Kipling-erfgename verklaarde dat ze zelfmoord wilde plegen. Ze wilde haar dochters meenemen, zodat ze niet zonder moeder moesten opgroeien. De vrouw zat drie maanden in voorhechtenis en werd daarna psychisch begeleid.

Haar advocaat had begrip gevraagd voor de vele tegenslagen die ze in haar leven al te verwerken had gekregen, zoals de dood van haar moeder, een mislukt huwelijk en een aanslepende depressie. Hij had voor een straf volledig met uitstel gepleit, gekoppeld aan voorwaarden, zodat ze haar behandeling kon verder zetten.

Slachtofferrol

2 Mireille Gram op de slotdag van haar proces begin deze maand. © photo_news

De rechtbank erkende de beproevingen die ze moest doorstaan, maar volgde ook het standpunt van het openbaar ministerie dat ze zich vooral in een slachtofferrol wentelde en weinig schuldinzicht en empathie toonde. De miljonairsdochter werd op 3 oktober veroordeeld tot veertien jaar cel. Ze werd ook meteen in de boeien geslagen en afgevoerd naar de gevangenis, omdat de rechtbank vreesde dat ze zich aan haar straf zou proberen te onttrekken. 

Gram heeft nu beroep aangetekend tegen het vonnis. "Wij hebben het gevoel dat de rechtbank onvoldoende rekening heeft gehouden met het verslag van de gerechtspsychiaters, waarin duidelijk staat dat ze gehandeld heeft in een psychose. Wij hopen dat het hof van beroep daar meer oren naar heeft, want veertien jaar cel is niet de oplossing voor haar", zegt haar advocaat Johan John Mees.

nieuws

cult

zine