Luc De Vos

Meer dan 1.000 fans herdenken Luc De Vos tijdens uitverkocht herdenkingsfeest "Zondag Vosdag"

6 Onder andere schrijver Herman Brusselmans sprak ter ere van Luc De Vos. © Bas Bogaerts

In het kunstencentrum Vooruit in Gent is vanavond "Zondag Vosdag" van start gegaan, een uitverkocht herdenkingsfeest voor zanger-muzikant Luc De Vos, die net een jaar geleden overleed. "We bouwen een feestje en Luc zou dat heel plezant gevonden hebben", zegt Gorki-manager Noelle Vanhelsuwé.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een acuut falen van vitale organen. Zijn lichaam werd op 29 november 2014 aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. Op de afscheidsviering in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters en op het Sint-Pietersplein waren vorig jaar meer dan 15.000 mensen aanwezig.

Een jaar na zijn overlijden zijn 1.200 personen aanwezig in een uitverkochte Vooruit voor "Zondag Vosdag" met muziek, literatuur en film. Op het programma staan onder meer Christophe Vekeman, Dimitri Verhulst, Saskia De Coster, Margot Vanderstraeten, The Van Jets en Het Zesde Metaal. De toeschouwers kunnen ook bijschuiven voor stoverij met frietjes, het gerecht dat De Vos op zijn trouwfeest in de Vooruit liet serveren.

6 © Bas Bogaerts
6 © Bas Bogaerts
6 © Bas Bogaerts
6 © Bas Bogaerts
6 © Bas Bogaerts

nieuws

cult

zine