Oostende

Man overvallen na talloze traktaties op café

1 © thinkstock

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige vrouw uit Oostende tot 18 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor haar rol in een opvallende overval in Oostende. Nicole S. had in de smiezen dat een andere caféganger wel erg vaak trakteerde en liet hem prompt overvallen.

Op 7 maart 2016 liet G.M. (66) in café Le Relais duidelijk merken dat hij heel wat geld op zak had. Erwin M. (64) en Nicole S. (49) beraamden in de toiletten van het café een plan om de trakterende man te overvallen. Toen het slachtoffer het café verliet, werd hij enkele straten verder al op gewelddadige wijze overvallen door Erwin M. Hij maakte 2.200 euro buit en gaf het geld onmiddellijk aan de vrouw.

Erwin M. werd snel ingerekend en bekende zijn rol in de feiten. Volgens de Oostendenaar was Nicole S. de aanstoker van de feiten. S. houdt echter nog steeds vol dat ze met de overval niets te maken heeft. Ze suggereerde dat M. het verhaaltje opdiste om zelf de buit te kunnen houden.

De rechter oordeelde dat beide beklaagden wel degelijk betrokken waren bij de overval. Erwin M. werd tot een jaar met uitstel veroordeeld. Nicole S. kreeg 18 maanden met uitstel. Aan het slachtoffer moeten ze een schadevergoeding van 2375 euro betalen.

nieuws

cult