Video

Maggie De Block maakt zich kwaad in de Senaat

- Bewerkt door: Redactie - Bron: DeWereldMorgen, Le Vif

Merkwaardige discussie gisteren in de Senaat tussen senator Zakia Khattabi (Ecolo) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld). Die eerste legde de Open Vld-politica op de rooster over een uitspraak die ze vorige zomer deed in het VTM NIEUWS, naar aanleiding van de uitwijzing van de jonge Afghaan Parweiz Sangari.

"Hier is het ook niet altijd een veilige situatie. U moet hier 's avonds maar buitenkomen", zei De Block toen. De uitspraken verschenen ook in een artikel op DeWereldMorgen.be.

Khattabi wilde er gisteren meer uitleg over, maar de Open Vld-politica reageerde erg gepiqueerd en ontkende staalhard dat ze de uitspraken ooit gedaan heeft. De Block haalde vervolgens ook uit naar DeWereldmorgen.be. "Afgaan op een artikel van DeWereldMorgen.be, wat ge moeilijk een objectieve bron aan informatie kan noemen, over een declaratie die ik nooit gedaan heb. Ik weet nog wat ik zeg", klonk het boos.

De verhitte discussie in de Senaat ziet u in de video hierboven. Het interview met VTM, waarin De Block de uitspraken wel degelijk doet, kan u hieronder bekijken.

nieuws

cult