luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit onrustwekkend, maar Schauvliege bijt van zich af: "Ons beleid werkt wél"

"Dieselvoertuigen zijn grootste schuldigen van deze vervuiling"

- Pieter Gordts - Bron: Eigen info

Slechts een fractie van de Belgische basisscholen kent een goede luchtkwaliteit. Bij 61 procent is de luchtkwaliteit zelfs slecht tot dramatisch te noemen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar luchtkwaliteit bij 222 basisscholen. "Dit zijn heel onrustwekkende resultaten." Toch bijten politici van zich af.

Afgelopen najaar organiseerde Greenpeace een grootschalig onderzoek naar de luchtkwaliteit in Vlaamse scholen. In het rapport 'Mijn lucht, mijn school' presenteren ze vandaag de resultaten van hun metingen in 222 basisscholen. Die zijn barslecht. Slechts 7 van die scholen konden een goede luchtkwaliteit voorleggen. "In 61 procent van de scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend tot ronduit slecht", zegt Joeri Thijs, expert Mobiliteit en Luchtkwaliteit bij Greenpeace. "Dit zijn heel onrustwekkende resultaten."

Share

'Scholen moeten kiezen tussen pest en cholera: de lucht in de klas niet verversen of een overdosis uitlaatgassen binnenlaten'

Rapport 'Mijn school, mijn lucht'

Concreet hebben de scholen gedurende vier weken de concentratie stikstofdioxide (NO2) aan de schoolpoort gemeten, op de speelplaats en in de klas.

cult

zine