stakende cipiers

Leukemiepatiënt krijgt medicatie niet meer dagelijks door cipiersstaking in Vorst

1 © Photo News

Een leukemiepatiënt krijgt in de gevangenis van Vorst zijn medicatie niet meer dagelijks door de cipiersstaking. Dat schrijft De Standaard.

De 19-jarige jongeman, die zonder papieren in ons land verblijft en van criminele feiten wordt beschuldigd, zit sinds februari in voorhechtenis in Vorst. Daar krijgt hij een dagelijkse dosis medicatie om leukemie te bestrijden, maar sinds de staking begonnen is, is dat niet meer mogelijk. "Vooral in het weekend is de verdeling van medicatie een probleem", zegt zijn advocaat Said Aboulakil.

De jongeman zag al een maand geen arts meer. "Als het zo verder gaat, vallen er straks doden", waarschuwt de advocaat. Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen, benadrukt dat men alles doet om de medische dienst van de gevangenissen zo goed mogelijk te laten draaien.

Maar ook gevangenisartsen trekken aan de alarmbel. "Het is een catastrofe." Sommige artsen kunnen omwille van een gebrek aan veiligheid niet meer bij de patiënten en moeten een diagnose proberen te stellen via het luikje in de gevangenisdeur.

nieuws

cult

zine