Weer

Lentegevoel in de vriezer: "Zaterdag weer paar centimeter sneeuw in Vlaanderen"

- MVDB, ADN - Bron: Belga, Joe FM, HLN
1 © Thinkstock

Na enkele dagen met zacht weer, wordt het tegen het weekend opnieuw kouder. Zaterdag kan het zelfs gaan sneeuwen. 

We kijken aan tegen grijze dagen met in de Hoge Venen smeltende sneeuw. Het is een voorbode van 'hoogstwaarschijnlijk sneeuw'.  Vandaag krijgen we vooralsnog een zwaarbewolkte dag met regelmatig perioden van regen. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Ardennen en 6 of 7 graden in het centrum en het westen.  Vanavond kan er hier en daar nog wat regen vallen en in de Hoge Venen smeltende sneeuw. 

Morgenochtend is er lokaal kans op mist. Daarna krijgen we overal rustig en droog weer met wolken en soms opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en 12 à 13 graden in Laag- en Midden-België, bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Share

'Zoals de kaarten nu liggen, is het ‘zeer waarschijnlijk’ dat we zaterdag sneeuw krijgen'

Weervrouw Jill Peeters

Donderdag bereikt een nieuwe storing onze streken, die ook vrijdag over ons land zal blijven slepen. Het worden grijze dagen met perioden van regen of buien. Het blijft wel zacht, met donderdag maxima in de buurt van 13 of 14 graden, vrijdag nog 10 à 11 graden. 

Voor zaterdag blijft het nog een beetje afwachten, maar is sneeuw volgens verschillende weermodellen goed mogelijk. "Zoals de kaarten nu liggen, is het zelfs 'zeer waarschijnlijk' dat we zaterdag sneeuw krijgen", zegt weervrouw Jill Peeters.

nieuws

zine