Dokterslonen

“Kwaliteit van zorg? Dat is nog nooit een trigger geweest voor hervormingen”

Het Vlaams Patiëntenplatform wil een beter toegankelijke zorg

Hoeveel artsen precies verdienen? Het zal Ilse Weeghmans van het Vlaams Patiëntenplatform worst wezen. “Mij gaat het over de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg. En feit is dat we die informatie nodig hebben om het systeem te hervormen.”

Momenteel weten we niet wat een arts precies verdient. Vindt u dat een probleem?

2 © DM

Wie verdient het minste en het meeste in uw ziekenhuis? Ontdek hoeveel een arts in uw ziekenhuis verdient.

Een UZ is niet hetzelfde als een AZ? Wat is een ereloon precies? Duizelig van alle termen? Laat ons helpen met het abc van de dokterslonen.

De afgelopen maanden probeerde De Morgen stap voor stap het hele kluwen van de ziekenhuisfinanciering te ontwarren. Hier leest u hoe we hierbij precies te werk zijn gegaan.

Reageren? Mail naar dokterslonen@demorgen.be
            

Ilse Weeghmans (VPP): “Ik moet niet weten hoeveel elke arts precies verdient, maar ik wil wel weten hoe we het systeem kunnen hervormen zodat we er de komende twintig jaar mee verder kunnen. Ziekenhuizen hebben structurele tekorten die via afdrachten van de artsen worden opgevangen. Het gaat hier over overheidsmiddelen, dus geldt hier voor mij de openbaarheid van bestuur en transparantie. Niemand weet nu hoe die afdrachten geregeld worden.

nieuws

cult

zine