Voetgangerszone

Klagers halen slag thuis: autovrije zone Brussel teruggeschroefd

Klagers krijgen gratis parkings en opnieuw doorgang auto's

2 De voetgangerszone aan het Brouckèreplein is voorwerp van discussie. © tim dirven

Auto's mogen weer voorbij Hotel Métropole passeren en er komen meer en gratis parkings. Met deze voorstellen probeert Brussels burgemeester Mayeur (PS) zijn voetgangerszone te redden. Maar niemand is echt tevreden.

Share

Een aantal winkeliers klaagt over fors inkomstenverlies sinds de stad Brussel deze zomer resoluut auto's bande van de centrale lanen

Het De Brouckèreplein, sinds juni deel van de 'grootste voetgangerszone van Europa', wordt gereduceerd tot een voetgangerszakdoek. De goedkeuring van dat plan door het Brusselse schepencollege vandaag lijkt slechts een formaliteit: de voorstellen zijn afkomstig van de socialistische burgemeester Mayeur en zijn liberale schepenen Ampe en Courtois. Zo proberen zij de morrende handelaars te paaien en dwangsommen te vermijden.

Een aantal winkeliers klaagt over fors inkomstenverlies sinds de stad Brussel deze zomer resoluut auto's bande van de centrale lanen. Volgens de handelaars, vooral uitbaters van speciaalzaken, is die circulatie cruciaal voor klanten die van ver komen en kortbij willen parkeren.

nieuws

cult

zine