Update

KBVB: "Gaat de goede richting uit met nationaal stadion"

1 © jaspers-eyers.be

 

De Belgische voetbalbond (KBVB) is tevreden dat er een beslissing genomen is omtrent het nationaal voetbalstadion. "Dit is goed nieuws, er wordt vooruitgang gemaakt in de goede richting", zegt Pierre Cornez, woordvoerder van KBVB. Cornez benadrukt wel dat het nationaal voetbalstadion een project van de stad Brussel is. "We hebben van in het begin gezegd dat we geïnteresseerde huurders zijn, maar daarvoor moeten we eerst gesprekken voeren met de stad", aldus Cornez.

De KBVB heeft momenteel nog een huurovereenkomst met de stad Brussel voor de thuiswedstrijden van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion.

Ook de burgemeester van Grimbergen Marleen Mertens (CD&V) is tevreden dat de stad Brussel het consortium BAM-Ghelamco heeft uitgekozen voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion op het grondgebied van de gemeente. "De vraag is of het project ook kan worden gerealiseerd zoals het ons is voorgesteld", zegt ze.

Parking C op de Heizelvlakte, waar het nieuwe stadion moet komen, is eigendom van de stad Brussel, maar ligt op grond van de gemeente Grimbergen. Vanmiddag maakte Brussels burgemeester Yvan Mayeur de keuze van zijn schepencollege bekend voor het consortium BAM-Ghelamco als bevoorrechte kandidaat voor de financiering, bouw en uitbating van het voetbalstadion, dat gehuurd zou worden door RSC Anderlecht en waarschijnlijk ook de Rode Duivels.

"Het project van BAM-Ghelamco was het beste van de drie op het vlak van mobiliteit, inplanting en vergroening", zegt burgemeester Mertens. "Maar nu begint het echte werk: het project realiseren zoals het ons is voorgesteld." De gemeente Grimbergen was lid van de adviesraad die zich mocht uitspreken over de architecturale kwaliteit en de inbedding van het project in het landschap. Die raad heeft bij meerderheid gestemd voor het project van BAM-Ghelamco.

Mertens sluit niet uit dat het consortium straks bij haar gemeente komt aankloppen voor de milieu- en de bouwvergunning. "Het is nog niet duidelijk of die bij de gemeente of het Vlaams gewest moeten worden aangevraagd. Maar als ze hier op de agenda komen, zullen we ze volgens de geldende termijnen en procedures behandelen."