Leuven

Jongeren ontdekken skeletten en hersenen op Hertogensite in Leuven, politie waarschuwt voor risico’s

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws, ROB-tv
1 Een beeld uit de video van de urban explorers. © YouTube/Urbex Explore

De Leuvense politie waarschuwt voor gevaren in oude, leegstaande gebouwen nadat twee Nederlandse jongeren een bezoekje brachten aan de Hertogensite en een video daarvan op YouTube plaatsten. De twee vonden er medisch materiaal, maar ook hersenen, skeletten en een zenuwstelsel. “Supervet!”

De Nederlanders doen aan urban exploring, afgekort urbex, een populaire hobby onder jongeren. Daarbij worden doorgaans verlaten gebouwen bezocht, en dat bezoek wordt meestal ook in beeld gebracht.

De Leuvense Hertogensite, een voormalige ziekenhuissite, wordt binnenkort omgevormd tot een grootschalig bouwproject. Vroeger zetten geneeskundestudenten hier hun eerste stappen in de medische wereld, en de sporen daarvan zijn nog duidelijk zichtbaar. 

In de video tonen de Nederlandse urban explorers hoe ze in het gebouw scalpels, medische apparatuur en zelfs lichaamsdelen vinden. “We zien hier gewoon lichaamsdelen liggen”, klinkt het. “Hersenen, een zenuwstelsel. Het ziet er echt supervet uit.”

De Leuvense politie is niet opgezet met de video en waarschuwt op de regionale zender ROB-tv voor de gevaren van oude en vervallen gebouwen. “Je weet niet waar je terechtkomt en in welke staat het gebouw zich bevindt. Een ongeluk is zo heel snel gebeurd”, klinkt het.

nieuws

cult

zine