Update

Groen! zet Fatima Bali aan de deur

1 © UNKNOWN

Groen! "stopt de samenwerking" met Borgerhouts districtsschepen Fatima Bali, nadat zij vandaag een klacht tegen haar partij indiende wegens schriftvervalsing. Dat Fatima Bali naar de rechtbank stapte, is de druppel geweest.

Voor de Vlaamse groenen heeft Fatima Bali op twee punten een grens overschreden. Enerzijds komt ze terug op een eerder gemaakte afspraak.

"Eerlijkheid, integriteit en politiek fatsoen"

Drie jaar geleden, na de districtraadsverkiezingen, werd namelijk afgesproken dat Bali haar districtsmandaat zou delen en dat Marij Preneel het vanaf 2010 van haar zou overnemen. Maar Bali betwist al een tijdje dat ze hiervoor ooit een ontslagbrief tekende. Volgens Groen!-voorzitter Wouter Van Besien zijn er echter "geen nieuwe elementen om die afspraak, die toen in alle openheid en door alle betrokkenen aanvaard werd, te herzien".

Dat Fatima Bali vandaag naar de rechtbank stapte en schriftvervalsing uit aan het adres van de partij, is voor de groenen de druppel. "Voor Groen! zijn eerlijkheid, integriteit en politiek fatsoen uiterst belangrijk. Het zijn essentiële onderdelen van ons politiek project. (...) Je kan moeilijk nog samenwerken als je in de rechtbank tegenover elkaar staat", klinkt het. (belga/mvdb)

nieuws

cult

zine