politiek

Groen komt met origineel alternatief voor boerkiniverbod

2 © epa

Het N-VA-voorstel om een boerkiniverbod in te voeren aan de Vlaamse kust gaat niet ongemerkt voorbij. Op de sociale media maken heel wat mensen zich vrolijk over het plan. Jong Groen komt zelfs met een origineel alternatief: een verbod op witte sokken in sandalen.

2 © Jong Groen

"Naar aanleiding van het N-VA voorstel voor een boerkiniverbod ijveren wij voor een verbod op witte sokken in sandalen. Jong Groen is namelijk van mening dat iemand dit on-mogelijk uit vrije wil kan doen. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze Verlichte maatregel een groot draagvlak zal kennen bij onze bevolking", klinkt het met een stevige knipoog op de Facebookpagina van de jongerenpartij.

Het Gentse studentenblad Schamper meldt dan weer enthousiast het verbod op driekwartsbroeken. "Het hoeft niet te verbazen dat onze proffen en medewerkers zo'n fashion disaster meer dan beu zijn", klinkt het in het -volledig fictieve - artikel.

Twittergrappen

De groenen zijn niet de enigen die het N-VA-voorstel met humor bestrijden. Op Twitter was de hashtag #boerkiniverbod de hele dag trending.

"Boerkini is dialect voor: wat de boer niet kent eet hij niet", zegt de zogenoemde 'Gorilli' op Twitter.

Binnenkort wordt het N-VA-uniform verplicht, waarschuwt voormalig vrederechter Jan Nolf dan weer.

Een andere twitteraar, Christoph Van Dyck, vergelijkt de boerkini met een Batmankostuum.

Als de boerkini verboden moet worden, dan ook het nonnenhabijt, meent ene Mohamed. "Wat zou de burgemeester hier van zeggen,na een dagje Lourdes even uitrusten aan zee. #boerkini."

Voormalig Open Vld'er Noël Slangen sabelt het plan neer. "Drie overeenkomsten tussen een boerkini en een boerkiniverbod: ze zijn allebei onooglijk, achterlijk en horen niet bij onze cultuur."

cult

zine