Klimaat

Greenpeace: “Uitspraak Wouter Beke is beneden alle peil”

- Redactie - Bron: Eigen berichtgeving, HLN
1 Klimaatprotest in Leuven op 7 februari 2019. © Thomas Sweertvaegher

Deze morgen publiceerde De Morgen een interview met CD&V-voorzitter Wouter Beke naar aanleiding van het ontslag van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Daarin suggeerde Beke dat Anuna De Wever door Greenpeace geadviseerd wordt voor ze op televisie komt. Greenpeace reageert verbolgen.

Lees ook

Wouter Beke: “Het is geen geheim dat Greenpeace Anuna De Wever adviseert wanneer ze op tv komt”

De ‘kleine uitschuiver’ van Schauvliege legt een structureel probleem bloot voor haar partij

“Dat uw partij geen geloofwaardig antwoord vindt op de bezorgdheid over klimaat en daarom nu ook kiest voor polarisering, dat is heel erg jammer. Maar dat u dat doet op kap van een 17-jarige geëngageerde jongedame is gewoon beneden alle peil”, reageert Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace, op Facebook en Twitter.

“Anuna is een slimme meid en informeert zich. Het is niet onlogisch dat ze (onder andere) naar Greenpeace komt als ze meer wil weten over klimaat en mobilisatie. Wij van onze kant helpen graag mensen die hetzelfde willen als wij: meer ambitie voor het klimaat”, legt Thijs uit. “U doet alle jongeren en mensen die bezorgd zijn om het klimaat onrecht aan door te suggereren dat zij zich laten gebruiken. De politiek wil dit debat blijkbaar zo snel mogelijk verzwakken en begraven. Da’s simpeler dan actie ondernemen, natuurlijk.”

Dossier Klimaatprotest
Dossier Klimaatprotest

Studenten en scholieren spijbelen om aandacht voor het klimaat te eisen, en tienduizenden burgers komen op straat om de problematiek prominenter op de politieke agenda te krijgen.

Lees alle artikels

cult

zine