Mobiliteit

Gent wil snelheidslimiet van 90 per uur op E40 en E17

1 De E17 in Gentbrugge heeft al een snelheidsbeperking van 90km/u. De stad wil dat doorvoeren naar alle snelwegen op Gents grondgebied. © BELGA

De stad Gent wil haar plan om de snelheid op de E17 en de E40 te beperken tot 90km/u opnieuw op de onderhandelingstafel leggen. “Dat Brussel de snelheid verlaagt op de snelwegen op haar grondgebied kan een opening zijn voor nieuwe onderhandelingen”, klinkt het. 

Lees ook

Brussel bant de snelweg uit de stad: “Ze spannen de kar voor het paard”

De stad Gent heeft al meermaals gepleit voor een maximumsnelheid van 90km/u op Gents grondgebied. Vlaanderen hield echter steevast het been stijf.  “We hebben dat plan inderdaad al lang.  Minister van Mobiliteit Weyts (N-Va)  wil daar tot nu toe niet in mee gaan. We zullen de Brusselse beslissing gebruiken om het in maart nog eens aan te kaarten bij de minister”, klinkt het op het kabinet van schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw ( Groen).

“Een lagere snelheid op de snelwegen stond in ons vorige en in ons huidige bestuursakkoord. We hebben het al meermaals aangekaart maar de minister wil eenduidigheid in de snelheidsregimes op onze snelwegen. Nochtans zijn er delen snelweg op Gentse grondgebied waar al 90km/u per uur geldt (het viaduct van Gentbrugge) en andere met 120km/u. Wij pleiten voor een snelheid van 90km/u op alle snelwegen op Gents grondgebied, ook dat is uniformiteit.  Op de ringweg rond Gent (R4) pleiten we voor 70km/u in plaats van 90 km/u.”

nieuws

cult

zine