Update

Juwelier die overvaller doodschoot vrij onder voorwaarden

- Redactie - Bron: Belga, VTM NIEUWS
1 © BELGAONTHESPOT

De juwelier uit Oostakker, die gisterenmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is vrij onder voorwaarden. Dat bevestigt het parket.

Uit een mededeling van het parket blijkt dat "de man zeer goed meewerkte aan het onderzoek". "Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn alsook bedreigd met een vuurwapen", aldus nog het parket. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en de klanten zouden eveneens bedreigd zijn met een vuurwapen, klinkt het nog. 

De overval gebeurde gisteren rond het middaguur bij juwelier Moens in de Bredestraat in Oostakker. Twee verdachten waren de zaak binnengestapt. 

Volgens de eerste informatie van het parket werd één van de verdachten geraakt en de overvallers namen de vlucht met een motorfiets. Tijdens de vlucht is één van de verdachten van de motor gevallen en op straat overleden.

De juwelier werd opgepakt voor doodslag, maar is nu dus vrij onder voorwaarden. Wat die voorwaarden precies zijn, wil het parket voorlopig niet zeggen. In het belang van het onderzoek kan geen verdere informatie worden gegeven. De zoektocht naar de tweede overvaller wordt intensief verder gezet.

nieuws

zine