Moord Sofie Muylle

DNA op lichaam Sofie Muylle matcht met dat van Roemeense verdachte

Het DNA-profiel van Alexandru C. stemt overeen met de sporen die op het lichaam van de vermoorde Sofie Muylle zijn aangetroffen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 23-jarige Roemeense verdachte verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

1 © VTM/Kos

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt omwille van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Het hof van beroep in het Roemeense Suceava besliste op 5 juli dat hij mocht uitgeleverd worden.

Met een lijnvlucht kwam de verdachte vrijdagavond vanuit Boekarest aan op Zaventem. Zaterdagochtend beriep hij zich in een eerste verhoor op zijn zwijgrecht. Eerder was wel al duidelijk geworden dat C. zijn betrokkenheid bij de dood van Sofie Muylle ontkent. Zijn advocaat Pieter Filipowicz zal dinsdag vragen om de verschijning voor de raadkamer met een week uit te stellen. De verdediging wil het dossier eerst grondig bestuderen en wilde de resultaten van het DNA-onderzoek afwachten.

Op het lichaam van het slachtoffer was immers een volledig DNA-spoor van een op dat moment onbekende man aangetroffen. Het DNA-onderzoek heeft nu voor een grote doorbraak gezorgd, want de sporen op Sofie Muylle blijken overeen te stemmen met het DNA-profiel van de Roemeense verdachte

Meest gelezen

nieuws

cult

zine