The best chef awards

Deze drie Belgen behoren tot de beste chefs ter wereld

1 Peter Goossens. © BELGA

Peter Goossens van Hof van Cleve, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Benoit Dewitte van Benoit & Bernard Dewitte staan in de top vijftig van The Best Chef Awards, een rangschikking van de beste chefs ter wereld. Joan Roca van El Celler de Can Roca in het Spaanse Gerona prijkt bovenaan de lijst.

The Best Chef Awards maakt een ranglijst van de beste driehonderd chefs ter wereld. Op die lijst staan zeer grote internationale namen, waaronder die van tien Belgen. Peter Goossens (20), Gert De Mangeleer (34) en Benoit Dewitte (45) behoren tot de top vijftig.

"De chefs worden in de spotlights gezet omwille van hun kunde en persoonlijkheid, wat eveneens de reden is om de awards toe te kennen aan de hand van de nationaliteit en het karakter van de chef. Het is dus een onderscheiding van de persoon, eerder dan van het restaurant waarvoor hij of zij werkt", klinkt het bij de organisatie.

De criteria voor de selectie van de chefs worden gebaseerd op het gebruik van innovatietechnieken en artistieke presentatie. De lijst wordt bepaald door bloggers, journalisten, voedselfotografen en andere chefs wereldwijd.

cult

zine