binnenland

Deel Frans-Belgische grens afgesloten om Afrikaanse varkenspest in te dijken

2 In de Franse departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Ardennen zal een afsluiting worden geplaatst op de grens met ons land, met de bedoeling om de Afrikaanse varkenspest in te dijken. © Photo News

In de Franse departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Ardennen zal een afsluiting worden geplaatst op de grens met ons land, met de bedoeling om de Afrikaanse varkenspest in te dijken. Ook de toegang tot de bossen wordt in een aantal gebieden verboden, zo is vandaag beslist. De afsluiting zal vanaf zaterdag worden geïnstalleerd. Dat maakte de lokale krant Republique Lorrain bekend.

In 41 gemeenten in het noorden van het departement Meuse geldt tot minstens 20 oktober een geheel jachtverbod. In dezelfde periode mag ook niemand de bossen betreden. Voor het departement Meurthe-et-Moselle gaat het om 50 gemeenten waar een gelijkaardig verbod geldt.

Het virus van de Afrikaanse varkenspest werd midden vorige maand in het zuiden van België aangetroffen. Het virus woedt bij wilde everzwijnen: voorlopig is nog geen enkel varkensbedrijf getroffen. Ook in Frankrijk werd nog geen besmet dier aangetroffen, maar omdat het virus zo besmettelijk is, neemt de Franse overheid draconische maatregelen. 

2 In 41 gemeenten in het noorden van het departement Meuse geldt tot minstens 20 oktober een geheel jachtverbod. In dezelfde periode mag ook niemand de bossen betreden. © Photo News

nieuws

cult

zine