geweld tegen politie

De Wever over nieuw geweld in Borgerhout: "Opgejutte jongeren met link naar drugsmilieu"

1 De Wever reageert scherp op een artikel uit De Standaard. © photo_news

"Het gaat over een kleine groep van geëxciteerde jongeren die men heeft opgejut." Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanuit Marokko over een nieuw incident in Borgerhout. Volgens De Wever zijn er banden met het drugsmilieu, zo reageert hij aan de VRT.

De Antwerpse burgemeester is momenteel op bezoek in Marokko. Daar heeft hij de komende dagen contacten met de overheid en politie, onder meer over het bestrijden van criminaliteit en terreur.

Gisterenmiddag kwam het in Borgerhout tot een nieuw incident, waarbij twee agenten gewond geraakten. Volgens De Wever gaat het "om een klein groepje geëxciteerde jongeren die men heeft opgejut". Volgens de burgemeester zijn er links met het drugsmilieu in Borgerhout.

Share

'We zullen nooit dulden dat Borgerhout een no-go-zone wordt'

Burgemeester Bart De Wever

"Bij bepaalde jongeren is het klimaat in een deel van Borgerhout zeer slecht. Het is de vijfde keer in twee maanden dat jongeren de politie aanvallen. Dit is uiteraard volstrekt onaanvaardbaar. We zullen nooit dulden dat Borgerhout een no-go-zone wordt", aldus De Wever.

"Er zijn zeker families die sterk vertegenwoordigd zijn in die drugskartels en daar veel geld verdienen. Die claimen graag het publiek domein en jutten jongeren op om de politie te verjagen of bepaalde camera's te vernielen", aldus De Wever. "Dat zijn getuigenissen die ons echt wel bereiken, dat is geen fantasie."

nieuws

cult

zine