Woonboten

De lokroep van de woonboot, straks enkel nog voor de happy few?

Antwerpse eigenaars voelen zich behandeld als "opgejaagd wild"

3 Luc Vinck, Pieter Dedoncker en Werner Vrijens maken zich zorgen om hun plekje aan de wal. Voorlopig ligt dat nog aan het Kempischdok. © Tim Dirven

De woonbooteigenaars aan de dokken van het Antwerpse Eilandje varen momenteel een uiterst onzekere koers. Als ze straks geen dure ligplaats kunnen bemachtigen aan het Houtdok, rest alleen nog het gevreesde vasteland.

Share

'Iedereen is her en der verspreid geraakt over de dokken, als opgejaagd wild. De enige boodschap die we tussen de lijnen meekrijgen: oprotten'

Werner Vrijens, Woonschepencollege (Antwerpen)

"Het idee van pure vrijheid", verklaart Pieter Dedoncker (33) de lokroep van de woonboot die hij in de zomer van 2016 kocht. Zijn stekje dobbert aan het Kempischdok, een van de historische dokken bij het Antwerpse Eilandje. "Maar die vrijheid blijkt toch serieus tegen te vallen."

Het voorbije jaar was een administratief doolhof voor Dedoncker. Een domicilie die plots moeilijker bleek dan beloofd, of investeren in een certificaat dat later niet nodig blijkt. "En een hele zomer lang stress", lacht Dedoncker groen, terwijl hij zijn twee kompanen aan het Kempischdok een 'jat kaffe' inschenkt in de krappe kajuit van de Achilles.

nieuws

cult

zine