binnenland

David Van Reybrouck genomineerd voor Europese Persprijs

1 David Van Reybrouck © Belga

Schrijver David Van Reybrouck is genomineerd voor de European Press Prize. Zijn artikel over de manier waarop media omgaan met terreuraanslagen, staat op de shortlist in de categorie opiniestukken. De laureaten worden op 14 maart bekendgemaakt.

In totaal zijn 25 artikels uit 19 verschillende landen genomineerd voor verschillende categorieën van de European Press Prize. In de categorie "The Opinion Award 2018" staan zes genomineerden, onder wie dus ook David Van Reybrouck.

Terreuraanslagen

Van Reybrouck is genomineerd voor een opiniestuk dat hij in de zomer van 2017 publiceerde op het Nederlandse journalistieke platform De Correspondent. In het stuk heeft hij het over de manier waarop de media omgaan met terreuraanslagen. Media moeten volgens Van Reybrouck bewuster omgaan met de manier waarop ze over zelfmoordterroristen schrijven. Spelen media door hun gedetailleerde berichtgeving niet in de kaart van zelfmoordterroristen? En waarom bestaan er wél mediarichtlijnen rond zelfdoding, maar niet rond zelfmoordaanslagen?

De winnaars van de Europese Persprijzen worden op 14 maart bekendgemaakt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

nieuws

cult

zine