Optima Groep

Danny De Raymaeker stelt mandaat als voorzitter Davidsfonds ter beschikking

1 © BELGA

Danny De Raymaeker, voormalig CEO van de failliet verklaarde Optima Bank, stelt nu ook zijn mandaat als voorzitter van het Davidsfonds ter beschikking. Het Davidsfonds benadrukt dat er geen link bestaat tussen de Gentse bank en de Vlaamse socio-culturele vereniging. De Raymaeker wil echter vermijden dat zijn voorzitterschap "een negatieve impact op het imago of de werking van de vereniging" heeft.

De Raymaeker is nog maar sinds 19 maart 2016 voorzitter van het Davidsfonds, nadat hij begin 2015 Luc Van den Bossche opvolgde als CEO bij Optima Bank.  

Het persbericht luidt als volgt: "Ondanks de hoge kwaliteit van zijn samenwerking met het Davidsfonds en het feit dat er tot op heden geen aanwijzingen zijn dat hij betrokken zou zijn bij enige onregelmatigheden binnen de Optima Groep, heeft Danny De Raymaeker in onderling overleg met de raad van bestuur, besloten zijn mandaat als voorzitter ter beschikking te stellen om elke negatieve impact op het imago of de werking van de vereniging te voorkomen."

Het Davidsfonds dankt Danny De Raymaeker voor zijn engagement en gaat nu op korte termijn op zoek naar een opvolger die zich in alle sereniteit kan concentreren op de werking van de vereniging.

nieuws

cult

zine