Daklozen

Daklozenopvang in Gent dwingt sp.a en Groen in het defensief

Sp.a en Groen liggen onder vuur. Terwijl ze in Antwerpen tegen de privatisering van de zorg zijn, tekenden ze in Gent een akkoord met de bewakingsgroep G4S voor de daklozenopvang. Is de kritiek terecht?

Het Gentse schepencollege heeft een openbare aanbesteding voor daklozenopvang toegekend aan de bewakingsfirma G4S Care. De voormalige studentenresidentie Campus Vesalius wordt tijdelijk ter beschikking gesteld voor de opvang van mensen in nood. Dertien kamers worden gereserveerd voor vluchtelingen, vijf kamers voor daklozen die nood hebben aan een rustpauze (DM 20/2).

Share

‘Anders dan in Antwerpen zal de firma in Gent geen zorgen toedienen. Het gaat om een soort conciërge, die de administratie en de organisatie op zich neemt’

Conner Rousseau, woordvoerder sp.a

Dat de aanbesteding werd toegekend aan een privéfirma roept vragen op. Waren Groen en sp.a niet gekant tegen de commercialisering van de zorg? In 2017 diende sp.a Antwerpen, toen nog vanuit de oppositie, een klacht in bij de Antwerpse gouverneur omdat N-VA-schepen Fons Duchateau de opvang van daklozen had toegewezen aan G4S Care.

nieuws

cult