Gerecht

Dader moord jaagdpad Zeebrugge geeft zich aan en bekent tweede moord

2 De man stichtte brand in het appartement waar hij met zijn moeder woonde. De brandweer trof in de flat in de Koninginlaan in Blankenberge het verkoolde lichaam van een vrouw aan. © Mathias Mariën

De Brugse onderzoeksrechter heeft een man uit Blankenberge aangehouden op verdenking van dubbele moord in Zeebrugge en Blankenberge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De zoon van het slachtoffer van de dodelijke brand in Blankenberge woensdagmorgen gaf zich aan bij de politie voor zijn betrokkenheid bij de brand én bij de moord in Zeebrugge dinsdagavond.

2 De plaats op het wandelpad, tussen Zeebrugge en Blankenberge, waar de fietser aangetroffen werd. © Mathias Mariën

"Afgelopen nacht heeft zich bij de politie een man vrijwillig gemeld wegens zijn betrokkenheid bij de dood van de fietser die dinsdagavond langs het jaagpad van Blankenberge naar Zeebrugge werd neergeschoten", zo zegt het parket. De man bekende ook dat hij achter de brand zat waarbij woensdagochtend een vrouw omkwam in haar appartement in Blankenberge. De brandstichter is de zoon van de vrouw.

Dinsdagavond rond 21.30 uur werd Norbert B. (49) door een groep mountainbikers aangetroffen langs een jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Het slachtoffer had een schotwonde in het hoofd en stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Enkele uren later liet een 71-jarige vrouw het leven bij een brand in haar woning in de Koninginlaan in Blankenberge. De branddeskundige kwam snel tot de vaststelling dat het vuur was aangestoken.

"Na uitgebreid verhoor door de FGP Brugge, de recherche Blankenberge Zuienkerke en door de onderzoeksrechter, werd de man vandaag aangehouden op verdenking van de dubbele moord. Hij zal voor de raadkamer moeten verschijnen op dinsdag 14 maart 2017", klinkt het nog.

Er wordt – uit respect voor de nabestaanden en in het belang van het onderzoek – geen verder commentaar gegeven. Over de motieven en de verklaringen van de verdachte is nog niets bekend.

cult