binnenland

Cindy Franssen en Griet Smaers nieuwe ondervoorzitsters CD&V

2 Ludwig Caluwé (49) wordt de nieuwe politiek secretaris van CD&V. © BELGA
2 Cindy Franssen © UNKNOWN

De Vlaamse parlementsleden Cindy Franssen en Griet Smaers worden zo goed als zeker de nieuwe ondervoorzitters van CD&V. Partijvoorzitter Wouter Beke draagt hen dinsdagavond voor op de algemene vergadering van de partij. CD&V-fractieleider in het Vlaams parlement Ludwig Caluwé wordt de nieuwe politiek secretaris.
 
Traditoneel telt CD&V twee ondervoorzitters, maar die functies waren al een tijdje vacant. Huidig voorzitter Beke was eigenlijk zelf jarenlang ondervoorzitter. Onder het voorzitterschap van Jo Vandeurzen deelde hij die baan met Cathy Berx, die intussen gouverneur van Antwerpen geworden is. Later kreeg Beke Joke Schauvliege naast zich, maar die is sinds medio 2009 Vlaams minister.
 
Nu Beke sinds december zelf voorzitter is geworden, kan hij zelf twee nieuwe ondervoorzitters aanduiden. Beke kiest voor twee jonge vrouwen die in het Vlaams parlement zetelen.
Cindy Franssen (35) uit Oudenaarde is sinds 2007 Vlaams parlementslid en sinds 2009 ook gemeenschapssenator. Ze werkt vooral rond welzijn en mobiliteit.
 
Griet Smaers (33) uit Geel zetelt sinds 2009 in het Vlaams parlement en heeft onder meer openbare werken en mobiliteit als parlementaire thema's.
 
Ludwig Caluwé (49) uit Essen wordt de nieuwe politiek secretaris van CD&V. Ook die plaats was al een tijdje vacant. De laatste politiek secretaris was Etienne Schouppe. Hij liet die functie varen toen hij eind 2007 tijdelijk partijvoorzitter werd. De politiek secretaris begeleidt lokale en regionale afdelingen in hun werking. (belga/mvdb)
 

cult

zine