binnenland

Brusselse afdeling partij Islam onder Iraanse invloed

- Bewerkt door: Anneleen De Vel - Bron: belga.be

De twee verkozenen van de partij Islam hebben felicitaties gekregen van de internationale sjiitische organisatie Ahl ul-Bayt, die in Teheran gebaseerd is. De islampartij nodigt de twee naar de Iraanse hoofdstad uit, zo staat vandaag in de krant Le Soir.

De voornaamste leider van Islam, Redouane Ahrouch, is een sjiiet, maar zegt dat de lijst Islam een islamitische partij en niets anders is. "We beschouwen ons niet als sjiitisch. We militeren voor het recht van alle moslims", preciseert Abdelhay Bakkali, voorzitter van de Brusselse afdeling van de beweging.

Ahrouch voegt eraan toe dat niet alleen de Iraniërs verheugd reageren. "We hebben ook felicitaties gekregen van Egypte: onze broeders zijn blij dat een lichtje voor de moslims kan branden in een van de belangrijkste hoofdsteden van de westerse wereld."

Teheran juicht de doorbraak van de partij in Brussel toe en de twee verkozenen kregen felicitaties van Muhammad Salar, die binnen Ahl ul-Bayt verantwoordelijk is voor internationale zaken. De Brusselse verkozenen zijn dit weekend in Teheran uitgenodigd samen met andere islamitische verkozenen uit Duitsland en Groot-Brittannië.

nieuws

cult

zine