Mars tegen Marrakech

Brussel verbiedt ‘Mars tegen Marrakech’: “Geen bruine mars in onze hoofdstad”

2 Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove. © Photo News

De ‘Mars tegen Marrakech’, die de extreemrechtse beweging Schild & Vrienden deze zondag in Brussel wilde organiseren, mag niet plaatsvinden in Brussel. Dat is zonet beslist. Brussels minister-president Rudi Vervoort en burgemeester van Brussel-stad Philippe Close zeggen dat “er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel doorgaat”.

De Morgen berichtte gisteren al dat er in Brussel grote vrees leefde dat er rellen zouden uitbreken tijdens de demonstratie door de komst van hooligans. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild &Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren. Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove diende de aanvraag voor de manifestatie in onder eigen naam. 

“In de Gewestelijke Veiligheidsraad heeft de burgemeester van Brussel gemeld dat hij van plan was de voor zondag geplande betoging te verbieden, op basis van informatie die werd bezorgd door de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene”, melden Vervoort en Close in een gezamenlijk persbericht. “Daaruit blijkt dat de manifestatie zich naar andere zones kan verspreiden. De minister-president zal daarom elke betoging verbieden in het hele gewest.”

Dit verbod heeft ook gevolgen voor andere betogingen op zondag. “De burgemeester en de minister-president roepen de betogers op contact op te nemen met de politiediensten om hun actie in alle sereniteit te verplaatsen.”

Lees ook:

2 © RV

Vrees voor rellen bij ‘Mars tegen Marrakech’ van Schild & Vrienden
   

nieuws

cult

zine