Herexamen

Bilall Fallah (32): "Ik berekende altijd hoeveel studiepunten ik exact nodig had om mijn diploma te behalen"

Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Bilall Fallah (32), filmregisseur en scenarioschrijver.

Zijn blockbusterstijl botste aanvankelijk met de artistieke aanpak van de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel waar hij audiovisuele kunsten studeerde, maar zo leerde Fallah wel open te staan voor alle soorten film.

“Op aandringen van mijn ouders ben ik een opleiding Geschiedenis begonnen aan de Vrije Universiteit van Brussel, maar dat was absoluut niets voor mij. Gelukkig kon ik mijn moeder en vader na enkele maanden overtuigen dat films maken voor mij een kwestie van leven of dood was.

Share

'Ik had ijdel verondersteld dat deze studie voor mij een fluitje van een cent zou zijn, maar dat eerste jaar was ik faliekant gebuisd op alle praktijkvakken van film'

"Ik had ijdel verondersteld dat deze studie voor mij een fluitje van een cent zou zijn, maar dat eerste jaar was ik faliekant gebuisd op alle praktijkvakken van film, net zoals Adil (El Arbi, red.) , met wie ik mijn gehele studieparcours samen heb afgelegd.

nieuws

cult

zine