binnenland

Beursplein wordt autovrij vanaf zomer 2015

2 Ook op 8 juni vond er een actie van Pic Nic The Street plaats. Daarbij vroegen honderden Brusselaars een beter mobiliteitsplan voor hun stadscentrum. © BELGA

Vanaf 18 juli 2015 wordt het Beursplein autovrij, aldus het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek, waarover de Brusselse nieuwswebsite brusselnieuws.be bericht.

De acties van Pic Nic The Street, waarbij honderden Brusselaars al verschillende keren het Beursplein inpalmden, lijken eindelijk gehoor te krijgen. Els Ampe (Open Vld), schepen van Mobiliteit in  Brussel, heeft in het gezelschap van burgemeester Yvan Mayeur (PS) en Pascal Smet (sp.a), minister van Mobiliteit, zopas een nieuw circulatieplan voorgesteld. Het Beursplein en bij uitbreiding de Anspachlaan worden autovrij.

Met een lus rond de autovrije zone wordt alle autoverkeer omgeleid naar bestaande en nog te bouwen parkings. Tijdens Winterpret, de Brusselse kerstmarkt die plaatsvindt in het centrum van 28 november tot en met 4 januari 2015, vindt een eerste test plaats met de Jacqmainlaan en de Lakenstraat.

De autovrije zone moet er vervolgens komen in de zomer van volgend jaar. Daarna wordt de zone heraangelegd. Ook het MIVB-verkeer wordt binnen de zone volledig hertekend.

2 © Screenshot Circulatieplan Vijfhoek

nieuws

cult

zine