Zaak-De Pauw

Bart De Pauw wil 'geheim van klagers' kennen

1 Bart De Pauw.

In het onderzoek naar Bart De Pauw verzet de VRT zich via de rechtbank tegen het feit dat De Pauw toegang wil tot verzegelde omslagen die het gerecht bij de VRT in beslag nam. Het gaat onder andere om vertrouwelijke gesprekken tussen klagers en de preventieadviseur. "Voor de VRT gaat er niets boven de vertrouwelijkheid daarvan", zegt advocaat Tom Bauwens.

Lees ook

Een jaar na de zaak-Bart De Pauw: wat nu?

De Pauw maakte op 9 november met een videoboodschap bekend dat de VRT hem had ontslagen. "In de nasleep van #MeToo zijn een aantal anonieme meldingen binnengelopen rond mijn persoon", zei hij recht. De Pauw beklemtoonde dat het niet ging over fysieke aanrandingen, maar vooral om flirterige sms'en.

Twee dagen later hield het gerecht een huiszoeking in de VRT-gebouwen. Het nam ook enkele verzegelde omslagen in beslag. Daarin zaten onder andere verklaringen van vrouwen die bij de preventieadviseur hadden geklaagd over het gedrag van De Pauw.

Volgens gerechtelijke bronnen vroeg De Pauw via zijn advocaat enkele weken terug aan de onderzoeksrechter om alsnog die verzegelde documenten in te kunnen kijken. Ze zouden hun vraag gemotiveerd hebben door te zeggen dat de preventieadviseur van de VRT geen beroepsgeheim had.

nieuws

cult

zine