Breakdance

Antwerpse jongeren winnen wereldkampioenschap breakdancen

Battle Droids, een groepje jonge Antwerpse breakdancers, heeft het wereldkampioenschap breakdancen gewonnen in Duitsland. Samen met de Nederlandse dansgroep Fresh Allstars waren ze in de finale van Battle Of The Year te sterk voor Wit-Rusland.

1 Het Belgisch-Nederlandse team Shmetta Kids. © Little Shao

Battle Of The Year is de meest prestigieuze breakdancecompetitie ter wereld. De beste breakdanceteams nemen het er tegen elkaar op. Voor het eerst dit jaar vond er ook een competitie plaats voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Voor de competitie had het Antwerpse team Battle Droids de krachten gebundeld met de Nederlandse breakdancegroep Fresh Allstars. Onder de naam Shmetta Kids hadden ze eerder al het Benelux Kampioenschap gewonnen, en zich zo geplaatst voor Battle Of The Year.

Ze wisten de finale te bereiken, waar het er hard aan toe ging. De Wit-Russen begonnen sterk, maar het Belgisch-Nederlandse team kon zich herpakken en won uiteindelijk met één punt verschil.

Bekijk hier de finale:

Door de winst van de finale mochten ze hun show opvoeren op het main-event, waar 7.000 mensen aanwezig waren. Nog eens een miljoen mensen keken mee via een livestream. De competitie van de volwassen teams werd uiteindelijk gewonnen door Japan. 

nieuws

cult

zine