Miss België

Angeline Flor Pua is nieuwe Miss België: "Net alsof ik droom"

1 Kussen van de andere kandidates: Angeline Flor Pua is de nieuwe Miss België. © BELGA

De kersverse Miss België 2018 Angeline Flor Pua is ontzettend verrast met haar verkiezing. Dat zei de 22-jarige Antwerpse met Filipijnse roots in een eerste reactie na de bekendmaking gisteravond in het Plopsa Theater.

"Ik had het nooit verwacht en ik kan het nog altijd niet geloven. Het is alsof ik droom. Ik ben zo ontzettend blij", zei Angeline Flor Pua meteen nadat ze het kroontje van Miss België mocht opzetten. De 22-jarige zit haar laatste jaar pilootstudie, maar is bereid om die studies een jaartje opzij te schuiven, al hoopt ze nog op een combinatie. "Ik heb fantastische eredames rond mij. Ik had ze de titel ook zeker gegund."

De nieuwe Miss België is van Filipijnse afkomst. "Het is zeker iets nieuws voor Miss België. Maar ik voel me wel een echte Belgische. Ik ben hier geboren", aldus de nieuwe Miss.

Ze gaat zeker naar Miss World, maar of ze ook naar Miss Universe gaat, staat nog niet vast. "Ik wil vooral genieten, en eerst en vooral een feestje vieren", aldus Flor Pua, die Nelson Mandela als grote idool ziet. "Ik wil België vooral uitdragen als een echte Belgische ambassadrice het komende jaar."

Organisatie tevreden

Organisatrice Darline Devos was alleszins opgezet met het resultaat. "Ik had vier favorieten en drie daarvan staan op het podium. Ze verdienden het echt alledrie. Maar Angeline werkt zo hard en dit was echt haar leven, en waar ze naar streefde. Niet dat dat van de anderen niet zo is, maar Angeline stak erbovenuit", aldus Devos.

Vooraf was er heel wat kritiek dat de jongste jaren enkel Vlaamse meisjes met het kroontje gingen wandelen. Dit jaar is er opnieuw geen Waalse overwinning, maar Zoé Brunet werd wel eerste eredame. "Had Zoé gewonnen dan had iedereen gezegd dat het door de kritiek kwam. Het wordt absoluut niet gestuurd. Het liefst zou ik hebben dat de juryleden geen afkomst kenden, maar de taal verraadt hen natuurlijk. Eenmaal op het podium, vergeten we afkomst. Het puntensysteem is zeker eerlijk genoeg."

Wie uiteindelijk naar Miss Universe gaat, is nog onduidelijk. Angeline Flor Pua gaat naar Miss World, omdat dat gevraagd wordt vanuit de organisatie, maar bij Miss Universe spelen andere zaken mee. Angeline is zeker bereid beide te doen. "Het hangt wat af van datum en profiel. De beslissing volgt later", besluit Darline Devos. 

nieuws

cult

zine