binnenland

Alerte deelnemers reanimeren wandelaar die tijdens Dodentocht onwel wordt

- Bewerkt door: aja - Bron: Belga
1 Foto ter illustratie © David Legreve

Een wandelaar die deelnam aan de Dodentocht is zaterdagmiddag onwel geworden in Branst. Dankzij de snelle reactie van andere deelnemers, omstaanders en de hulpdiensten, die meteen met reanimatie begonnen, kon erger voorkomen worden. Dat meldt de organisatie van de Dodentocht.

"De wandelaar is na de reanimatie met een ziekenwagen afgevoerd. Wij hebben net vernomen dat zijn toestand intussen stabiel is. Het slachtoffer is bij bewustzijn en terug aanspreekbaar, maar moet nog in het ziekenhuis blijven voor bijkomend onderzoek", zegt Thomas D'Hondt van de organisatie.

Een van de vrouwen die het slachtoffer ter hulp snelde, was een verpleegster die toevallig in de buurt was, zo meldt haar man op Facebook. Zij wandelde samen met hem de laatste zes kilometer van de Dodentocht mee. Toen ze op ongeveer 4,5 kilometer van de eindmeet een deelnemer bewusteloos langs de kant van de weg zagen liggen, schoot de vrouw ter hulp, samen met twee andere verpleegsters die eveneens in de buurt waren. Ze pasten mond-op-mondbeademing en hartmassage toe tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de man elektrische schokken toedienden.


nieuws

cult