Infografiek

Alcoholcontroles in kaart: hier blaast u het vaakst

- Sander Denayer - Bron: VTM Nieuws

Als u op een zaterdag in de stad Antwerpen rondrijdt, is de kans dat u moet blazen bij een politiecontrole het grootst. Dat blijkt uit cijfers van politiecontrole.be, die VTM Nieuws kon inkijken.

Share

Antwerpen organiseert meer controles dan Gent, Leuven, Brussel en Mechelen samen

Politiecontrole.be brengt de alcoholcontroles in kaart op basis van gebruikers die politieacties doorseinen. De cijfers kunnen dus afwijken van de realiteit. Zo heeft burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, al laten weten dat het aantal controles in de politiezone Vlas meer dan twee keer zo hoog lag het afgelopen jaar. 

Met 721 alcoholcontroles staat Antwerpen met kop en schouders boven de andere steden en gemeenten. Mechelen, op de tweede plaats, heeft de afgelopen twaalf maanden 234 controles georganiseerd. Ook in Gent moeten chauffeurs vaak blazen: de politiezone heeft op een jaar tijd 157 alcoholcontroles uitgevoerd. 

Vooral controles op zaterdag

Uit de cijfers van politiecontrole.be blijkt ook dat u op zaterdag meer kans heeft om te blazen. Op maandag zijn er dan weer de minste controles.

Kloof tussen controles overdag en 's nachts

Eén van de opmerkelijkste cijfers is wellicht de enorme kloof tussen controles overdag en 's nachts. Het afgelopen jaar werden er meer dan 4.000 controles overdag (tussen 12 en 20 uur) opgezet, terwijl er nog geen duizend controles 's nachts plaatsvonden. 

nieuws

cult

zine